Aicinām vecākus uz konferenci “Sarunu kaleidoskops kopīgam rezultātam”

Siguldas novada skolēnu vecāku konference

 “Sarunu  kaleidoskops kopīgam rezultātam”

20.10.2021. Siguldas Valsts ģimnāzijas lielajā zālē

Kas ir kaleidoskops? Optiska ierīce – caurulekurā krāsaini stikliņi vai akmentiņi spoguļu sistēmā veido simetrisku ornamentu, kas, cauruli grozot, mainās. Aicinām Jūs piedalīties sarunu kaleidoskopā! Šis būs pasākums, kur katram būs iespēja sadzirdēt dažādus viedokļus, gūt jaunas atziņas, ļauties informācijas pārnesei no vienas sarunas uz nākamo. Šī ir iespēja ieraudzīt, kā mēs visi – bērni, skolotāji vecāki – pieņemam jaunus izaicinājumus, piedzīvojam pārmaiņas izglītības sistēmā un sabiedrībā kopumā. Piedalies un ieraugi sevi šajā sarunu kaleidoskopā, jo ikvienam ir nozīme, lai veidotos sistēma, kura ved uz kopīgiem mērķiem un rezultātu sasniegšanu.

Konferences programma

No plkst. 17. 30- 18. 00 Neformālas sarunas pie kafijas tases, 3. stāva vestibilā

Plkst. 18. 00 – 19. 00  Lielajā zālē

Sarunu vada žurnālists un skolotāju izglītības programmas “Mācītspēks” dalībnieks Ansis Bogustovs Izglītības iestāžu vadītāju un vecāku saruna par pārmaiņām izglītības procesā, par lietpratības pieejas realizēšanas izaicinājumiem. Saruna, kuras laikā būs gan diskusija, gan dialogs, gan iespēja dzirdēt dažādus viedokļus, kas ir nozīmīgi, lai fokusētos uz savām personīgajām atziņām un pārliecībām, toleranti pieņemot citu viedokļus.

Īpaši aicinām Izglītības iestāžu Vecāku padomes pārstāvjus.Sarunā piedalās: Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns, Mores pamatskolas direktore Tīna Blūma, Pirmsskolas izglītības iestādes  vadītāja, Vecāku domes pārstāvis.

Plkst. 19. 00 – 19. 40

Saruna ar Imanta Ziedoņa muzeja vadītāju Žaneti Grendi, kura dienas kaleidoskopā ievīs arī izcilā latviešu dzejnieka, publicista un domātāja Imanta Ziedoņa daiļradi, kura sasaucas ar mūsdienu aktualitātēm, vajadzībām un izaicinājumiem.

I.Ziedonis: “Kā to visu dabūt iekšā skolēnā?” Es jau neesmu pedagogs, bet skaidrs – katras izziņas gaita iet caur trim posmiem: Provokācija – informācija un tad tikai orientācija. Bieži vien skolotāji ir tik nepacietīgi, ka sāk jau tūlīt ar orientāciju.” (No patikšanas uz patikšanu/2002)

Plkst. 20. 00 – 21. 00

Kaleidoskops tiks fokusēts tā, ka Jums būs iespēja ieraudzīt skolu skolēna acīm. Tas būs izaicinājums un iespēja pabūt skolas mācību vidē, kā arī skolas apskatē “gida” vadībā.

Tiks nodrošināta pasākuma sarunu daļas tiešsaiste.

  • Klātienē uz pasākumu ierodas dalībnieki ar sadarbspējīgu COVID – 19 sertifikātu.
  • Reģistrācija ŠEIT

Izglītības iestādes  publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti iestādes tīmekļa vietnē www.svg.lv un  kontā sociālajā tīklā Facebook.