12. klases gatavojas studijām universitātēs

12. klases gatavojas studijām universitātēs

9. janvārī Siguldas Valsts ģimnāzijā viesojās skolas absolventi, organizācijas “Southwestern Advantage” pārstāvji – Tīna Kukule un Kristaps Kaža, kuri 12. klases skolēnus iepazīstināja par to, kā izvēlēties savu studiju virzienu un gatavoties universitātei.

Lektori dalījās savā pieredzē karjeras un studiju izvēlē, mācībās universitātē, kā arī sniedza praktiskus padomus. Organizācijas pārstāvji uzsvēra, ka svarīga ir paša motivācija un vēlme mācīties sevis izvēlētajā studiju programmā. Daloties ar dažādiem pieredzes stāstiem, mūsu topošie studenti iepazinās ar dažādiem padomiem un aktuāliem jautājumiem, ko uzdot sev, lai izvēlētos sev piemērotāko jomu. Jaunieši aktīvi līdzdarbojās arī “Slido” interaktīvajā rīkā, kur atbildēja uz jautājumiem par pašreizējām interesēm, gatavību studiju procesam, nākotnes mērķiem.

Lūk, skolēnu iespaidi par studiju un karjeras ievirzes pasākumu:

“Ļoti noderīga lekcija un atraktīvi pasniedzēji. Uzzināju, kā labāk izvēlēties īsto augstskolas programmu un stāstītais lika apdomāt savas izvēles.”

“Labu iespaidu atstāja absolventu pozitīvais noskaņojums un viņu piemēru stāsti par to, kā klājās studentiem, kas sekoja pašu sapņiem, un kā klājās tiem, kas vadījās pēc citu viedokļiem.”

“Lekcija bija ļoti noderīga, īpaši šobrīd, kad jāizvēlās pareizā augstskola!”

Paldies organizācijas “Southwestern Advantage” pārstāvjiem Tīnai Kukulei un Kristapam Kažam par aizraujošo stāstījumu un aktivitātēm! Pateicamies skolotājam Jānim Bukinam par pasākuma iniciatīvu!

Informāciju sagatavoja

SVĢ Skolēnu pašpārvaldes Mediju departaments