Aizraujoša Ingas Spriņģes lekcija skolotājiem

24. janvārī Siguldas Valsts ģimnāzijas skolotāji pulcējās uz pētnieciskās žurnālistes Ingas Spriņģes vadīto lekciju. Klausījāmies un mācījāmies, kā atpazīt uzticamu informāciju, kā nekļūt par manipulācijas upuriem interneta vidē. Tikām iepazīstināti ar piemēriem un dažādu ziņu analīzi.

Lūk, dažas no lieliskajām atsauksmēm, ko saņēmām no kolēģiem:

“Paldies, Inga! Vienmēr esmu bijusi naiva un labāk domājusi par cilvēkiem. Tagad esmu kļuvusi rezervētāka. Biežāk atcerēšos, ka jāpārbauda informācija. Apsolījos sev mazāk laika pavadīt facebook”

Apbrīnoju viņas spēju saglabāt korektumu izsakoties par cilvēkiem, kuru neģēlības viņa atmasko. Saprotot, cik ārkārtīgi grūti un pat nedabiski to ir izdarīt “parastam” cilvēkam (arī man), neloloju ilūzijas, ka jelkādā veidā būtu iespējams panākt globālus uzlabojumus cilvēku korektā attieksmē pret citiem (apskatītie piemēri ar ķengām www vidē). Tomēr klausoties Ingas uzstāšanos, var netīšām noticēt arī salaveča eksistencei, jo, izrādās, izņēmumi pastāv un tad jau arī brīnumi var notikt.”

“Paldies par ļoti kvalitatīvo lekciju! Pamatlietas medijpratībā jau bija zināmas, bet visādi knifiņi, ko Inga ierādīja, noderēs. Vēl šodien ir pārdomas par filmu. Kaut kā nebiju aizdomājusies, ka partijas tik mērķtiecīgi izmanto sociālos tīklus un influencerus, lai manipulētu ar cilvēkiem. Kaut visi lektori būtu tik zinoši, prasmīgi un patīkami runātāji. Vēlreiz paldies!”

“Paldies par lekciju! Ļoti aizdomājos par interneta vidi kā tādu un to ,,apjomu”, un ,,jaudu”, kas tai piemīt.”

“Ļoti vērtīga [lekcija], jo žurnāliste labi pārzina tēmas, kas saistītas ar Latvijas politiku. Patika piemēri un to analīze. Kā arī parādītie riski ziņu objektivitātē. Liels paldies!”