Konkursa “Esi radošs – radi likumu!” noslēguma pasākums

Piektdien, 6. septembrī, Latvijas Republikas Tiesībsargs aicināja uz pasākumu tās skolu komandas, kas piedalījās konkursā “Esi radošs – radi likumu! “. Piedalījās 19 komandas un to vidū bijām mēs – Siguldas Valsts ģimnāzijas 9. b un 9. c klases komandas, kas konkursā ieguva atzinību. Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā visus klātesošos uzrunāja Tiesībsargs Juris Jansons un informēja par konkursa gaitu un rezultātiem. Konkursa uzdevums bija izstrādāt bērniem draudzīgā valodā Bērnu tiesību aizsardzības likuma pantus, kopumā par 10. nodaļām. Tad komandām bija jāizvēlas kāds no šiem pantiem, tas jāizspēlē video versijā un jāiesniedz. Rezultātā tapusi grāmata par bērnu tiesību aizsardzības likumu – jauniešiem draudzīgā valodā, un ir pieejami video materiāli. Darbs bija sarežģīts un laikietilpīgs.9. b klasi pārstāvēja komanda – Annija Patrīcija Paugule, Dārta Auziņa, Evelīna Balama, Agnese Grieta Endžele, Amanda Sofija Grosberga un Rinalds Siņicins ( komandas kapteine skolotāja Indra Upīte – Dambīte). 9. c klasi pārstāvēja Mariss Priekulis, Ralfs Kalniņš un Līna Zvejniece (komandas kapteine skolotāja Anita Ūdre).

Tiesībsarga birojs bija parūpējies, lai noslēguma pasākums būtu interesants un aizraujošs. Visi dalībnieki tika sadalīti četrās grupās un varēja dzirdēt, redzēt un iemēģināt daudzas dzīvē noderīgas prasmes. Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests mācīja sniegt pirmo palīdzību, dalībnieki mācījās  veikt mākslīgo elpināšanu. Bija iespēja apskatīt specializēto medicīnas auto un uzzināt, kā pārvieto cietušo. Sadales tīkla stendā uzzinājām būtisku informāciju par elektrodrošību. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests piedāvāja izmēģināt ātri uzvilkt tērpu un izritināt ugunsdzēsības šļūteni, bet gardēžu stendā dalībniekiem bija jāgatavo sāļās un saldās maizītes. Noslēguma ceremonijā komandas saņēma kopīgi tapušo grāmatu, priecājās par iluzionista priekšnesumu un gardo kūku.

Paldies visiem skolēniem un skolotājiem par veiksmīgo dalību pasākumā!

Foto no kreisās puses: Ralfs Kalniņš (9.c) tiesībsargs Juris Jansons, sk. Anita Ūdre, Mariss Priekulis (9.c), Annija Patrīcija Paugule (9.b), Evelīna Balama (9.b), Dārta Auziņa(9.b), -aizmugurē: Agnese Grieta Endžele (9.b), Amanda Sofija Grosberga (9.b).

Informāciju sagatavoja: Sabiedrisko zinātņu MC vadītāja A.Ūdre