D/K “Vizbulīte” viesojas Vācijā. Atskats vasaras mirkļos.

 

Šī gada 20. augustā mēs, TDK “Vizbulīte” vidusskolas grupa, devāmies ceļojumā uz Vāciju, lai piedalītos 20. Starptautiskajā Folkloras festivālā Bergedorfas pilsētā. Mēs dejojām gan svētku atklāšanā, gan noslēgumā, kā arī, skaistos tautas tērpos tērpušies, priecējām festivāla apmeklētājus, ejot svētku gājienā. Tomēr vislielākais pārbaudījums mums bija diena, kad +30 grādu karstumā bija jāpārvar grūtības un jāsniedz trīs 20 minūšu gari koncerti. Festivāla apmeklētājiem ļoti patika mūsu uzstāšanās, viņi bija draudzīgi, nāca runāt ar mums un interesējās, no kurienes esam atbraukuši. Visskaļākos aplausus vienmēr izpelnījās deja “Govju kazaks”, kura ārzemniekiem, šķiet, jau bija pazīstama.

Papildus dejošanai mēs paguvām arī daudz ko citu. Mērojot garos ceļa posmus, autobusā spēlējām dažādas spēles un dziedājām latviešu dziesmas. Kopīgi peldējāmies ūdens atrakciju parkā, izklaidējamies Bergedorfas pilsētas svētkos, apskatījām skaisto Hamburgu un ar kuģīti braucām pa Hamburgas ostu, kas ir lielākā osta Vācijā. Jautrākais piedzīvojums bija ekskursija uz Serengeti Safari parku, kurā apskatījām vēl neredzētus dzīvniekus un kopīgi izpriecājāmies milzīgajā atrakciju parkā.

Šis ceļojums bija burvīgs veids kā mums visiem kopā ne tikai padejot, bet arī gūt jaunu pieredzi, citam citu labāk iepazīt un saliedēties. Tas bija lielisks piedzīvojums vasaras noslēgumā! Liels paldies mūsu skolotājai Indrai Ozoliņai,  kura piedāvāja mums šo burvīgo iespēju un uzņēmās lielo atbildību! Paldies sakām arī Siguldas novada pašvaldībai, kura mūs atbalstīja finansiāli un SVĢ  direktoram Rūdolfam Kalvānam.

Dejot “ Vizbulītē” ir stilīgi. Nāc arī tu un pievienojies mums!

Raksta autore – Paula Daniela Priedulēna