Ģimnāzijas šahisti labākie  Siguldas novada skolēnu 5. šaha turnīrā

Siguldas šaha kluba rīkotajā novada skolēnu šaha turnīrā 15. februārī pirmo vietu ar 5 punktiem no 6 iespējamajiem ieguva Siguldas Valsts ģimnāzijas 7. klases audzēknis Valters Veinbergs. Tāpat kā iepriekšējās sacensībās novembrī otro vietu izcīnīja 10. klases audzēknis Valters Vasiļjevs, arī 5 punkti, bet sliktāki papildus rādītāji.  Trešajā vietā ar 4,5 punktiem  ierindojās Laurenču sākumskolas 3.klases skolnieks Kristers Kotāns.

Siguldas skolēnu šaha turnīra laureāti (no kreisās) – 2.vietas ieguvējs Valters Vasiljevs (SVĢ 10.klase), turnīra uzvarētājs Valters Veinbergs (SVĢ 7.klase), 3.vietas ieguvējs Kristers Kotāns (Laurenču pamatskola 3.klase)

                                                                     Divcīņa par 1.vietu – Valters Veinbergs pret Valteru Vasiljevu

Tradicionālās skolēnu sacensības, kas notiek reizi pusgadā, šoreiz noritēja jau piekto reizi. Siguldas pagasta kultūras nama telpās pulcējās 19 jaunie šaha spēles draugi. Neskaitot uzvarētājus, Siguldas Valsts ģimnāziju pārstāvēja Kārlis Veide (SVĢ 8. klase), Daniels Dambītis  (SVĢ 12. klase), Pēteris Kazainis (SVĢ 12. klase), un Māris Mārtiņš (SVĢ 12. klase).

Jāatzīmē, ka visi 6 Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi ierindojās pirmajā astotniekā kopā ar diviem talantīgajiem Laurenču pamatskolas 3.klases audzēkņiem Kristeru Kotānu un Jēkabu Kurmeli.

                                                                                        8.klases skolnieks Kārlis Edvards Veide

                                                                       12.klašu skolnieku duelis Māris Mārtiņs pret Pēteri Kazaini

                                                        12.klases audzēknis Daniels Dambītis apdomā labāko spēles turpinājumu

Turnīra rezultāti atrodami saitē:

http://chess-results.com/tnr515182.aspx?lan=1&art=1&rd=6.

Marta brīvlaikā notiks ikgadējais Siguldas Valsts ģimnāzijas 5.atklātais čempionāts ātrajā šahā, kurš 20.martā uzņems jaunajā Kvantu korpusā dalībniekus no visas Latvijas. Dalību jau ir pieteikuši jaunie šahisti no Olaines, Dobeles, Dundagas, Limbažiem un Jelgavas. Sacensībās var piedalīties 1.-12.klašu skolnieki, nosūtot pieteikumu uz e-pastu sandra.harlinska@svg.lv. Aicinām piedalīties visus, kas ir apguvuši šaha spēles pamatus!

Arī šajā mācību gadā Latvijas mērogā tiek organizēta Skolu šaha olimpiāde, kurā Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi ir piedalījušies abus iepriekšējos gadus, un pagājušā gada absolvents Rūdolfs Aleksandrs Strods izcīnīja tiesības startēt olimpiādes Latvijas finālā. Pamatojoties uz sportistu rezultātiem notikušajās Siguldas novada skolēnu sacensībās un SVĢ atklātajā čempionātā, tiks izvirzīti pa 3 šahistiem 7.-9.klašu un 10.-12.klašu grupās.

Šaha spēli apgūt nav par vēlu nekad, un arī sākt to darīt var jau pirms skolas gaitu uzsākšanas. Pasaules šaha federācijas moto “GENS UNA SUMUS” (latīniski – “Esam viena saime”) apliecināja Siguldas skolēnu turnīra sastāvs, jo piedalījās skolēni sākot no 1.klases līdz pat 12.klasei.

Sandra Harlinska, šaha skolotāja

26 thoughts on “Ģimnāzijas šahisti labākie  Siguldas novada skolēnu 5. šaha turnīrā

  1. Atbalsojums: gamer tinder
  2. Atbalsojums: free dating software
  3. Atbalsojums: free dating in kenya
  4. Atbalsojums: free bbw dating
  5. Atbalsojums: gay soldiers dating
  6. Atbalsojums: free gay dating chat
  7. Atbalsojums: russian gay dating
  8. Atbalsojums: black white gay dating
  9. Atbalsojums: ebony gay dating
  10. Atbalsojums: gay dating sites 2021
  11. Atbalsojums: online gay dating ad

Comments are closed.