Piedalās akcijā „Mans latviskākais vārds”

Vārds ir kā liecība par laiku, par cilvēkiem un notikumiem. Vārdos varam izteikt to, ko jūtam, domājam, ko esam piedzīvojuši.

Patriotu nedēļā nolēmām piedalīties vislatvijas akcijā „Mans latviskākais vārds”. To organizē Latviešu valodas aģentūra. Jau no 25. septembra tika aicināti visi, kuri prot vai vēl tikai apgūst latviešu valodu, iesūtīt savu latviskāko vārdu un stāstu par to.

Nu jau akcijas pirmā daļa noslēgusies un rezultāti apkopoti. Ar saviem latviskākā vārda stāstiem jau dalījušies Valsts prezidents Egils Levits, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesore Zanda Rubene. No visiem iesūtītajiem vārdiem tagad tiek piedāvāti TOP 10 vārdi. Tie ir – saule, brīvība, Jānis, Latvija, latvietis/te, līgo, dzimtene, ozols, rupjmaize un Tēvzeme.

Līdz 18.novembrim ikviens var nobalsot par vienu no TOP 10 vārdiem. To veicām arī mēs – 12.c klase ( audzinātāja I.Zlaugotne) un 12.d klase ( audzinātāja A.Ūdre) . Apkopojot klašu rezultātus, 12 c klases latviskākais vārds ir „līgo” un ļoti augstu vērtējumu ieguva vārds „ozols”. Savukārt 12.d klasē kā galvenais izvirzījās vārds „Tēvzeme” un nedaudz atpalika – „rupjmaize”.

Aicinu arī citas klases piedalīties akcijā un iesūtīt savu izvēli :

https://vards.valoda.lv

Informāciju sagatavoja 12.d klases audzinātāja A.Ūdre

One thought on “Piedalās akcijā „Mans latviskākais vārds”

  1. Atbalsojums: simple Pickup Tinder

Comments are closed.