Attālināti tiekas valsts ģimnāziju pašpārvaldes

Šī gada 19. februārī notika skolēnu pašpārvalžu pieredzes apmaiņas pasākums “Tava pašpārvalde – izaugsmes palīgs”, kurā piedalījās arī Siguldas Valsts ģimnāzijas Skolēnu dome. 

Valsts ģimnāziju salidojums Madonā norisinās vairākus gadus, tādēļ pasākums ir kļuvis par vienu no Madonas Valsts ģimnāzijas spilgtākajām un raksturīgākajām tradīcijām. Pasākums tika organizēts Zoom platformā, izmantojot tās sniegtās priekšrocības – konferences dalībniekiem bija iespējams piedalīties grupu darbos, diskutējot par skolu pašpārvalžu darbību un tās uzlabošanu.

Šogad pieredzes apmaiņas pasākums pandēmijas dēļ notika attālināti, taču tas netraucēja pulcināt skolu pašpārvalžu pārstāvjus un jaunatnes konsultantus no visas Latvijas. Siguldas Valsts ģimnāzijas Skolēnu domi pārstāvēja – Marta Veismane, Līna Zvejniece, Lauma Adrija Bērziņa, Ieva Ošeniece, Anna Timofejeva un Mariss Priekulis. 

Pasākumu atklāja Madonas Valsts ģimnāzijas direktore Vanda Maderniece, uzrunā uzsverot skolu pašpārvalžu nozīmi veiksmīga darba organizēšanā izglītības iestādēs. Ar novitātēm pašpārvalžu darba organizēšanā iepazīstināja Rīgas Skolēnu domes konsultante Brigita Medne. Viņa norādīja, ka pašpārvaldēm ir pieejami vairāki rīki, kā pilnveidot un attīstīt vidi skolās. 

Pieredzes apmaiņas pasākuma noslēgumā padomus biznesa uzsākšanā un produktivitātes celšanā deva Madonas Valsts ģimnāzijas absolvents, uzņēmuma “Simple+” (“LANCMAN bags”) dibinātājs Kristiāns Lancmanis. Aktīvais uzņēmējs dalījās uzņēmējdarbības pieredzē, stāstot par to, kā skolēnu mācību uzņēmumu attīstīt par konkurētspējīgu un starptautisku apģērbu aizsargmaisu ražošanas kompāniju. 

SVĢ Skolēnu domes pārstāvji atzinīgi novērtēja pieredzes apmaiņas pasākumu. Marta Veismane raksta: “Katra saruna deva lielu iedvesmu un jaunas zināšanas skolas labklājības attīstīšanai.” “Ieguvu jaunas idejas, ar kurām padalīšos ar pārējiem domes dalībniekiem, lai mēs tās varētu attīstīt,” Ieva Ošeniece, daloties pārdomās par pasākumu.

Siguldas Valsts ģimnāzijas Skolēnu dome izsaka pateicību Madonas Valsts ģimnāzijas Skolēnu padomei par augstvērtīga pieredzes apmaiņas pasākuma organizēšanu un vadīšanu! 

 

Informāciju sagatavoja:

Mariss Priekulis

Siguldas Valsts ģimnāzijas 

Skolēnu domes preses sekretārs

2 thoughts on “Attālināti tiekas valsts ģimnāziju pašpārvaldes

  1. Atbalsojums: Crossdresser Tinder

Comments are closed.