No 08.02.2021. atļautas klātienes konsultācijas

Siguldas Valsts ģimnāzijā mācību priekšmetu konsultācijas tiek organizētas atbilstoši IZM rekomendācijām: ” Ministru kabineta 2020. gada 6. novembra rīkojuma Nr. 655 “Rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” 5.13.2.7. individuālās konsultācijas – izglītojamiem, kuri ir pakļauti priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskam pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, vispārējās izglītības programmu apguvē 12. klases izglītojamiem (tai skaitā starptautiskās izglītības programmas apguvi attiecīgajām klasēm atbilstošā izglītojamo vecuma grupā) un profesionālās izglītības programmu apguvē to grupu vai kursu izglītojamiem, kuriem 2021. gada pirmajā pusgadā paredzēts kārtot valsts pārbaudes darbus un iegūt atbilstošu profesionālo izglītību (pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē). Konsultācijas klātienē notiek tikai pēc pedagoga aicinājuma atbilstoši izglītības iestādē noteiktajai kārtībai (tai skaitā nosakot konsultāciju skaitu, ievērojot spēkā esošo tiesisko regulējumu), nodrošinot, ka izglītojamais nenonāk saskarsmē ar citiem izglītojamiem (tai skaitā ierodoties izglītības iestādē uz konsultāciju un dodoties prom). Konsultācijas laiks nepārsniedz 40 minūtes. Konsultācijas laikā pedagogs un izglītojamais lieto mutes un deguna aizsegu un ievēro divu metru distanci. Mutes un deguna aizsegu var nelietot šā rīkojuma 5.44. apakšpunktā minētās personas.”

 Šobrīd esam apzinājuši skolēnus, kuriem nepieciešamas konsultācijas klātienē, mācību priekšmeta skolotājs, sadarbojoties ar direktora vietnieci audzināšanas jomā I. Zlaugotni, sazinās ar skolēniem un vecākiem, lai nodrošinātu konsultāciju norisi. Ja izglītojamā vecākam šķiet, ka klātienes konsultācijas, ņemot vērā kādu no IZM nosauktajiem riskiem, ir nepieciešamas, lūdzam sazināties ar izglītojamā klases audzinātāju. Lēmumu par klātienes konsultāciju norises nepieciešamību pieņem mācību priekšmeta skolotājs. Klātienes konsultācijas nav paredzētas vienreizējai vērtējuma uzlabošanai, šobrīd tās ir sistemātisks atbalsts kādam no riskiem pakļautajiem skolēniem. 

Klātienē pieejamas arī individuālas konsultācijas pie skolas psiholoģes I. Kursītes, lūdzu, sazinieties ar psiholoģi e-klases sistēmā, ja nepieciešama konsultācija. 

Aicinām skolēnus aktīvi apmeklēt attālinātās mācību priekšmetu konsultācijas tiešsaistē, atbilstoši konsultāciju grafikam, iepriekš vienojoties ar konkrētā mācību priekšmeta skolotāju.

2 thoughts on “No 08.02.2021. atļautas klātienes konsultācijas

Comments are closed.