SVĢ komanda piedalīsies konkursa “”FIZMIX Eksperiments”” finālā

“FIZMIX Eksperiments” konkursā kopā piedalījās 132 komandas, no tām 24 komandas Rīgas reģionā. Vispirms bija 4 nedēļu intensīva 1. kārta, kurā komandas pildīja dažādus uzdevumus, tostarp veica eksperiments mājas apstākļos. No katra reģiona 10 labākās komandas piedalījās pusfinālā, un prieks, ka starp tām bija abas SVĢ komandas – “5 Hz” un “Viļumsoni”. Pusfināls bija visām komandām vienlaicīgi pildot uzdevumus par elektriskajām ķēdēm, brīvo kritienu un zaļo fiziku. Liels prieks, ka abas SVĢ komandas ieguva Top 2 vietas pusfinālā. Abas komandas šķīra tikai viens punkts.
Experimenta fināls notiks paralēli Latvijas fizikas dienai, līdz ar to līdzjutēji ir aicināti sekot līdzi Latvijas Fizikas dienai, kuras ietvaros tad būs konkursa finālistu apbalvošana.

1) Saite uz Latvijas Fizikas dienas aktivitātēm  – šeit būs dažādas interesantas aktivitātes – eksperimentu demonstrējumi un virtuālā ekskursija uz CERN (kodolpētījumu centru Ženēvā), konkurss un iespēja iegūt balvas.

 Vairāk informācijas par komandām, kas piedalīsies finālā, ŠEIT
Finālā piedalās katra reģiona labākā komanda. Turam īkšķus par SVĢ komandu “5 Hz” ,kura ir  ir uzvarējusi Rīgas reģionā un līdz ar to piedalīsies finālā. Tie ir Jānis Marcinkevičs, Dārta Urbanoviča, Viktorija Sedova, Roberts Kanajevs-Salnais un Bruno Polis. Skolotājs Jānis Bukins. 
LAI VEICAS!