Šaha zinību apgūšana turpinājās arī vasarā

Latvijas 2021.gada jauniešu čempionāts šahā šogad notika netradicionālā veidā, ko iespaidoja Latvijā noteiktie epidemioloģiskie ierobežojumi. Atlases sacensības uz Latvijas čempionāta finālsacensībām notika attālināti, izmantojot ZOOM un šaha platformu lichess.org: 

https://lichess.org/swiss/KIfYlyK0

Kāroto ceļazīmi uz finālu izcīnīja tolaik vēl 10.klases audzēknis Miks Tomass Hižņikovs. Ilgu laiku gan nebija skaidrs – kā un kad norisināsies Latvijas čempionāts, bet tomēr tika atrasts kompromisa variants, un Latvijas jauniešu šaha čempionāts norisinājās Olaines slidotavā no 23. līdz 27.augustam.

https://www.sahafederacija.lv/raksti/1455/latvijas-zenu-un-meitenu-saha-sesi-jauni-cempioni/

Konkurence bija ļoti sīva un visi Mika Tomasa sāncenši bija ar lielāku pieredzi un starptautiskās šaha federācijas FIDE uzskaitīto šaha kvalifikācijas novērtējumu – FIDE reitingu. Bet nu jau 11.klases audzēknis Miks Tomass Hižņikovs izcīnīja 5. vietu Latvijas mērogā U-18 vecuma grupā. Apsveicam!

http://chess-results.com/tnr569408.aspx?lan=1&art=1&turdet=YES

Šaha spēles zināšanas ir universālas, un šaha partijā kopēju valodu var atrast cilvēki no jebkuras pasaules malas, kuri apguvuši šaha spēles pamatus.

Šaha pulciņa nodarbības 7. – 12. klases audzēkņiem notiek katru trešdienu plkst. 15.30 – 17.30, Kvantu korpusa 309. kab.

Sandra Harlinska, šaha skolotāja