SVĢ direktors R. Kalvāns tiekas ar Valsts prezidentu E. Levitu

3. decembrī Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) valdi, lai pārrunātu aktuālos jautājumus izglītības nozarē. Valsts prezidents pateicās pedagogiem par izturību pēdējos divos gados, kad mācību process jānodrošina īpaši izaicinošos apstākļos.

Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns kā LIVA prezidents un mūsu skolas direktors pārstāvēja viedokli sarunās un diskusijās par iniciatīvu  “Dators ikvienam bērnam”, kā arī  Valsts prezidents pārrunāja ar LIVA arī savu ieceri, ka otrā svešvaloda, ko bērni apgūst skolās, ir kāda no Eiropas Savienības (ES) oficiālajām valodām. Tāpat sarunā tika apspriesti tādi temati kā pedagogu trūkums, tai skaitā profesijas prestiža celšana un konkurētspējas veicināšana, kvalitatīvas izglītības piedāvājums jaunajiem speciālistiem, izglītības iestāžu klasifikācijas jautājumi un iekļaujošas izglītības pieeja.

Vairāk informācijas un foto https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidents-ka-es-dalibvalstij-mums-primari-jabut-pieejamai-tiesi-eiropas-ideju-diskusiju-un-zinasanu-telpai