Aicinām skolas pievienoties neformālajai konferencei “Rosinātava” tiešsaistē

Aicinām skolas pievienoties neformālajai konferencei “Rosinātava” tiešsaistē

Jau pavisam drīz, 3.februārī, norisināsies neformālā un izglītojošā konference vidusskolēniem “Rosinātava 2022”, kurā jauniešus uzrunās un iedvesmos tādas personības kā Raimonds Feldmanis, Samanta Tīna, Raivo Rosts, Nils Sakss Konstantinovs, Rūta Dimanta, Nils Jansons un citi. 

Taču, ņemot vērā augstos saslimstības ar Covid rādītājus un epidemiologu turpmākās prognozes, kā arī izglītības iestādēm noteiktās vadlīnijas, kas ierobežo skolēnu pulcēšanos un kopīgu pasākumu apmeklēšanu, konference “Rosinātava” notiks tikai digitālajā vidē, pulcējot vidusskolēnus un citus interesentus tiešraidē pie ekrāniem visā Latvijā un ārpus tās robežām. Konferences tiešraide būs vērojama “Rosinātava” Facebook lapā –https://www.facebook.com/rosinatava.

Organizatoru komanda uzsver, ka jauniešu un citu iesaistīto veselība un drošība ir pirmajā vietā, tādēļ iepriekš klātienē Latgales vēstniecībā GORS plānotais pasākums tiek pārcelts uz tiešsaisti.

Pasākuma norise plānota plkst. 11.00-17.00. Lai nodrošinātu skolotājiem, klašu audzinātājiem un mācību pārziņiem iespēju labi saplānot skolēnu mācību procesu un izvēlēties, kurā laikā pieslēgties pasākuma tiešraidei,  kopā ar šo informāciju nosūtām pasākuma programmu ar tēmām, galvenajiem runātājiem, kā arī īsu prezentāciju par pašu pasākumu. 

Neformālās konference sadalīta četros vērtīgos un izglītojošos sarunu blokos. Pirmajā blokā “Zemiene: Izaicinājums pieņemts!” runāsim par izaicinājumu pieņemšanu un uzticamas personas lomu virsotnes sasniegšanā. Savukārt otrajā blokā “Piekāje: Lec augstāk!” diskutēsim par jauniešu maksimālisma pozitīvajiem un negatīvajiem aspektiem, motivāciju un sevis pilnveidošanu, kā arī par vērtībām un pamatprincipiem, kas virza profesionālo karjeru un dzīvi kopumā. Trešajā sarunu blokā “Nogāze: Nav viss tik čābīgi – saies!” dalīsimies par starptautisko izaugsmi, mērķtiecību un izaicinājumiem, kā arī sociālajiem tīkliem un kritisko domāšanu. Noslēdzošajā sarunu blokā “Virsotne: Apgreids veikts – sačinījām!” runāsim par pašvērtējuma nozīmi cilvēka dzīvē, sevis iemīlēšanu un pieņemšanu, kā arī par valodas un dzimtās pilsētas nozīmi dzīvē un karjerā.

Lai motivētu vidusskolas klases kopā skatīties pasākuma tiešraidi, esam izveidojuši konkursu sadarbībā ar mūsu atbalstītājiem Poligon 1. Lai piedalītos konkursā, klasei jānofotografē, kā tā kopā skatās “Rosinātavu”, bilde jāievieto kādā Instagram kontā, atzīmējot @rosinatava un @poligon_1 un jānorāda skola un klase. Viena no klasēm, kas izpildīs visus nosacījumus, tiks pie Dāvanu kartes, lai visa klase kopā apmeklētu lāzertagu vai labirintu. Uzvarētāju paziņosim pēc pasākuma beigām.

“Rosinātava” notiek jau ceturto gadu, tā tiek organizēta ar Biznesa augstskolas Turība finansiālu atbalstu. Pasākumu atbalsta uzņēmumi Tele2, Latvijas finieris, Autoskola Einšteins, Old Riga SPA. 

 

Papildu informācija:

Sintija Antmane, 

“Rosinātava” sabiedrības informēšanas menedžere

Tel. +371 25400930, 

 marketings.rosinatava@gmail.com

www.rosinatava.lv