Biznesa skiču konkursa finālā

Biznesa skiču konkursa finālā

Šajā mācību gadā 7.e klasē visi skolēni piedalās “Junior Achievement Latvia” programmā. Izveidojot septiņus skolēnu mācību uzņēmumus, apgūstam pamatzināšanas uzņēmējdarbībā, prasmi sadarboties komandās, veidot lietišķos dokumentus un prezentēt produktu. 

Mācoties inženierzinības un veidojot dažādus modeļus, skolēni saprata, ka katram iegādāties visus materiālus, lai izveidotu vienu modeli ir ekonomiski neizdevīgi. Piemēram, vajag vienu salmiņu, bet jāpērk viss iepakojums. Komandai “Mazais inženieris” (Miks Balodis, Jēkabs Ģirnis un Kārlis Dzintars) radās ideja veidot bērniem paredzētu STEM konstruktoru ar nepieciešamajiem materiāliem trīs vienkāršu modeļu izgatavošanai, pievienotām montāžas instrukcijām un izzinošiem jautājumiem dabaszinātņu likumsakarību izpētei. 

Savu pirmo biznesa plānu puišu komanda iesniedza Swedbank organizētajā Biznesa skiču konkursā un iekļuva finālā starp 15 veiksmīgākajām 7.-9.klašu skolēnu mācību uzņēmumu komandām. Finālā komandai ir jāizveido video reklāma savam produktam. Nav viegli konkurēt ar pieredzēs bagātam komandām, tomēr novēlēsim viņiem veiksmi finālā!

 

Klases audzinātāja 

Solvita Lapiņa