7. klašu skolēnu tikšanās ar skolas direktoru

Tikšanās ar skolas direktoru R.Kalvānu

Šīs dienas maija mēnesī ir nozīmīgas, jo tikko nosvinējām Neatkarības deklarācijas pieņemšanas 32. gadadienu, Eiropas dienu un Ukrainas karā kritušo piemiņas dienu. Tas liek mums padomāt par drošības jautājumiem Eiropā un Latvijā. 

Audzināšanas stundā notika tikšanās ar mūsu skolas direktoru R.Kalvānu, kurš ir arī iesaistījies Latvijas Republikas Zemessardzē. Latvijas Valsts Zemessardze dibināta 1991. gada 23. augustā saskaņā ar likumu “Par Latvijas Republikas Zemessardzi”. Tā ir Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļa. Tās mērķis ir iesaistīt Latvijas Republikas pilsoņus valsts teritorijas un sabiedrības aizsardzībā, tā piedalās valsts aizsardzības sistēmas uzdevumu plānošanā un izpildē saskaņā ar valsts aizsardzības plānu. 

Apmācību periods ir saistīts ar prasmēm apieties ar strēlnieku ieročiem, sniegt pirmo palīdzību, apgūt lauka kaujas iemaņas, izdzīvošanu, topogrāfiju un nodaļas – vada līmeņa taktiku. Kā instruktors R.Kalvāns apmāca jaunos zemessargus, kuri gatavi aizstāvēt savu tēvzemi.

Skolēniem patika izpētīt ekipējumu un saņemt atbildes uz saviem jautājumiem. Tikšanās piedalījās 7.e klase ( audzinātāja S.Lapiņa), 7.d klase ( audzinātāja I.Koļesnikova) un 7.a klase ( audzinātāja A.Ūdre)

Atzīmējot Eiropas dienu, 7.a klase aicināja izlocīt miera baložus un tiešām atsaucība bija liela, lai arī nemaz tik viegli nepadevās locīšana. Tagad tie priecē mūs ienākot skolā un atgādina par mūsu atbalstu Ukrainai, par solidaritāti un mieru pasaulē.

Informāciju sagatavoja:

7.a klases audzinātāja A.Ūdre