SVĢ piedalās sarunu festivālā “Lampa”

Diskusija “JAUNIETIS: ietekmētājs vai patērētājs?” notika Cēsīs 2. jūlijā uz Skatuves 27 “Kopīgas valodas kultūrvieta”.
Šajā diskusijā piedalījās SVĢ direktora vietniece audzināšanas darbā Inese Zlaugotne un jauniešu viedokli pārstāvēja 12. b klases skolēns Oto Cillinbergs.
Diskusijā saruna bija par to
 –  Kā pats jūtos – kā ietekmētājs vai patērētājs? Kā es redzu jauniešus savā apkārtnē – kā ietkmētājus vai patērētājus? Kas par to liek man domāt?
– Praktiskie piemēri aktīvai jauniešu līdzdalībai, iesaistei – kad tiešām redzat, ka jaunieši ir ietekmētāji?
– Kāda jēga? Kāpēc būtu par šo jārunā? Ko dod tas, ka jaunieši apzinās sevi kā cilvēkus, kam var būt viedoklis, ka var ietekmēt notiekošo savā dzīvē un citu dzīvēs? Ko tas dod jauniešiem pašiem, skolai, kopienai, sabiedrībai kopumā?
– Jaunieši kā patērētāji – ko praktiski to redzi savā realitātē un kas ir faktori, kas šo ir ietekmējuši?
– Kur vidēji Latvijas jaunieši atrodas Rodžera Hārta līdzdalības kāpņu modelī?
– Kam ir jāmainās, lai jauniešu līdzdalība, iesaiste un ietekme būtu lielāka? Ko katrs jaunietis un ne jaunietis var darīt jau šodien?
Sarunu vadīja Lauma Žubule NEFORMĀLĀS IZGLĪTĪBAS IEVIESĒJA, PRAKTIZĒTĀJA, TRENERE
un Ieva Johansson MĀCĪBU PLATFORMAS “MEYOU.ONE” LĪDZDIBINĀTĀJA UN PROGRAMMU VIRZĪTĀJA, LĪDZDALĪBAS EKSPERTE 
piedalījās Inese Zlaugotne SIGULDAS VALSTS ĢIMNĀZIJA – DIREKTORA VIETNIECE, Oto Cillinbergs SIGULDAS VALSTS ĢIMNĀZIJAS SKOLNIEKS, Jūlija Bebre PRINTIFY DARBINIEKU MĀCĪBU UN ATTĪSTĪBAS SPECIĀLISTE, LATVIJAS SKAUTU UN GAIDU CENTRĀLĀ ORGANIZĀCIJA, Ilze Vergina SMILTENES VIDUSSKOLAS DIREKTORE, SMILTENES NOVADA DOMES DEPUTĀTE, Aivars Bačkurs BIEDRĪBAS “DAGNE” VADĪTĀJS, Dāniels Liecis LATVIJAS JAUNATNES PADOMES VALDES LOCEKLIS, AKTĪVISTS