Digitālā mantojuma dienā piedalās ģimnāzisti

Digitālā mantojuma dienā piedalās ģimnāzisti

Latvijas Nacionālā bibliotēka 3. oktobrī organizēja Digitālā mantojuma dienu Siguldas kultūras centrā Devons. Tur notika Latvijas bibliotēku novadpētniecības konference “Kultūras mantojuma un novadpētniecības nozīme kopienu veidošanā digitālajā laikmetā”. Šie jautājumi ir ļoti aktuāli ne tikai Latvijas bibiliotēku darbiniekiem, bet tieši skolēniem.
Reizē ar teorētisko konferenci, kultūras centra foajē norisinājās prakstiskā daļa. Ikvienam interesentam bija iepazīties ar plašo digitālo piedāvājumu astoņās darba stacijās. To izmantoja Siguldas Valsts ģimnāzijas 9.b klase ( audzinātāja I.Upīte – Dambīte), 8.c klase ( audzinātāja K.Ūzuliņa) un 8.a klase ( audzinātāja A.Ūdre)
Skolēni piedalījās praktisko pielietojumu demonstrācijās, saņēma konsultācijas par digitālo kolekciju veidošanu un izmantošanu mācību procesā un savām izzziņas vajadzībām. Digitālais materiāls bija ļoti plašs un daudzveidīgs. Varēja iepazīties ar Valmieras un Balvu bibliotēkas novadpētniecības izveidoto platformu, sameklēt digitālos resursus par rūpniecisko mantojumu un Kultūras kanonu. Īpaši interesants bija Raiņa un Aspazijas digitālais materiāls ar vairākām tehniskām iespējām.

Informāciju sagatavoja : 8.a audzinātāja A.Ūdre