11. d klases skolnieču pieredze LU “Studentu kurpēs”

11. d klases skolnieču pieredze LU “Studentu kurpēs”.

Mēs, 11.d klases skolnieces Ramona un Betija, izmantojām iespēju “iekāpt studentu kurpēs’.
LU “Studentu kurpes” ir pasākums, kurš katru gadu sniedz iespēju kādam studentam pavadīt laiku ar skolēnu, kopā doties uz studijām, gūt pieredzi, jaunus kontaktus un draugus, un, protams, arī gandarījumu, ka esi kādu motivējis studijām šajā universitātē pēc vidusskolas beigšanas. Savukārt vidusskolēnam šajā dienā ir lieliska iespēja iejusties studenta lomā, piedalīties studiju procesā – lekcijās, semināros un laboratorijas darbos, iepazīt mācībspēkus, fakultāti, uzzināt, kādas prasmes nepieciešamas, studējot konkrētā studiju programmā, un kādas ir iespējas izpausties radoši ārpus studijām.
Ramona: Biju LU Sociālo zinātņu fakultātes 1. kursa studenta ēna. Viņš apgūst komunikācijas zinātni. Ēnojot studentu, man bija iespēja piedalīties lekcijās un semināros. Man patika piedalīties lekcijās. Bija interesanti uzzināt daudz ko jaunu, ko līdz šim nebiju zinājusi. Diena bija interesanta un izdevusies. Studenti bija ļoti izpalīdzīgi, jauki un atklāti.
Betija: Es ēnoju studenti, kura apgūst biznesa vadību LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē. Man patika šīs programmas dienas plāns. Lekcijas sākās 12.30. Studenti mācās trīs dienas nedēļā, līdz ar to studijas var lieliski apvienot ar citām lietām. Patika lekciju veidi, ļoti noderīgi dzīvei.

Ja tiek dota iespēja ēnot jeb “iekāpt studentu kurpēs”, noteikti izmanto to, lai nākotnē pieņemtu labāko vai pareizāko lēmumu par studiju vietas izvēli, kā arī apmeklētu universitātes un izmēģinātu to sniegtās iespējas.

Informāciju sagatavoja 11.d. klases skolnieces R.Komurņicka,Betija Butkus