Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu dalība uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē “Uzdrīksties Uzvarēt”

Siguldas Valsts ģimnāzijas jauniešu dalība uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē “Uzdrīksties Uzvarēt”

Šī gada 16.novembrī 3 mūsu skolas skolēni-Elizabete Arāja, Roberts Žanis Bete un Betija Butkus un vēl vairāki tūkstoši skolēni, studenti un viņu pedagogi no citām skolām apmeklēja uzņēmējdarbības iedvesmas konferenci “Uzdrīksties Uzvarēt”, kuru organizēja izglītības organizācija “Junior Achievement Latvia” kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA).
Šī gada konferences tēma bija “Atklāj jauno realitāti” un tā aktualizē stāstus par uzņēmējdarbību jauno tehnoloģiju jomā, atklājot nākotnes vīziju – iespējām paralēlā kibertelpā metaversā, kurā satiekas digitālā un reālā pasaule. Konferencē savus pieredzes un iedvesmas stāstus stāstīja Latvijā un pasaulē atzītu uzņēmumu vadītāji un pārstāvji dalījās ar savu pieredzi, atziņām un padomiem. Konferencē runāja tādi cilvēki, kā “Printful” pārdošanas vadītājs Kaspars Ķirsis, “OX drive” līdzīpašniece un vadītāja Egija Gaiļuma, “We Build Parks” līdzdibinātājs un vadītājs Jānis Jansons un daudzi citi.
Šī bija lieliska pieredze jauniešiem paplašināt redzesloku, gūt informāciju par to, kā uzsākt savu uzņēmējdarbību, nebaidīties no neveiksmēm, noticēt sev un uzdrīksēties, apskatīt jau esošus un veiksmīgus skolēnu mācību uzņēmumus un aprunāties ar citiem jauniešiem.