8.a piedalās labdarība pasākumā

8.a piedalās labdarība pasākumā

Mūsu neatkarības galvenajam simbolam – Brīvības piemineklim šajā gadā apritēja 87. gadi. To lielākā daļa no mums ir redzējuši, piedalījušies pasākumos pie pieminekļa. Tomēr daļa no sabiedrības, kuri ir neredzīgi vai vājredzīgi to nespēj. Tā tapa taktīlais Brīvības piemineklis, kas ir miniatūras kopija K.Zāles piemineklim. Starptautiskajā Baltā spieķa dienā saņēmām informāciju, ka pietrūkst nauda, lai segtu sadārdzinājumu bronzas cenai, kā arī lai varētu šo Brīvības pieminekli uzstādīt paredzētajā vietā.
8.a klases skolēni un vecāki nolēma piedalīties labdarības pasākumā un fondam „Nāc, līdzās” ieskaitīja saziedoto naudu. Īpašo bronzas skulptūru veidojis tēlnieks Ivars Miķelsons. Tas ir 1,66 metrus augsts Brīvības pieminekļa skulpturāla kopija mērogā 1:50 no bronzas, lai cilvēki ar redzes traucējumiem un ar taustes palīdzību var sajust, pat „ieraudzīt”Brīvības pieminekli.
Pie mazās bronzas statujas ir QR kods, kuru noskenējot ikviens varēja noklausīties stāstu par lielā Brīvības pieminekļa tapšanas vēsturi divās valodās – latviešu un angļu. Tekstu ierunājuši Jaunā Rīgas teātra aktieri Vilis Daudziņš un Marija Linarte. Noklausāmais teksts ir redzams arī rakstītā veidā – Braila rakstā, ko skolēni sataustīja.

 

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja: 8.a klases audzinātāja A.Ūdre