8. klašu konkurss “Es – savā novadā”

8. klašu konkurss “Es – savā novadā”

          27. martā Siguldas Valsts ģimnāzijas 8. klašu skolēniem tika organizēts klašu komandu konkurss “Es – savā novadā”. Savas zināšanas par Siguldu apliecināja visas 8. klašu komandas.
Konkursu vadīja skolēnu pašpārvaldes pārstāvji Mariss Priekulis ( 12.d), Elza Grudule ( 12.a) un Elizbete Arāja ( 11.b), bet uzdevumus klašu līdzjutējiem uzdeva Beāte Betrise Pētersone ( 10.c), Pauls Pēteris Prancāns ( 9.c), Rūdolfs Naglis ( 9.b), Ieva Sofija Bundziņa ( 9.b) un Bruno Parfenkovs ( 7.e)
Konkursā skolēni atbildēja uz jautājumiem par Siguldas novada vēsturi, kultūras un dabas objektiem. Izmantojot Kahoot versiju un video, skolēni apliecināja zināšanas par Siguldas novada ievērojamākiem cilvēkiem, norisēm ekonomikā un galvenajiem objektiem.
Klašu līdzjutēji pildīja uzdevumus un pelnīja punktus savai komandai. Zināms, ka Ventspilī jau izgudrota sava valūta – Ventspils venti. Venti ir vietējā naudas vienība, kas sniedz privilēģijas, apmeklējot dažādas aktīvās atpūtas vietas un tūrisma objektus Ventspilī.
Klašu līdzjutējiem bija uzdevums – izgudrot Siguldas novada naudas vienības nosaukumu un uzzīmēt tā aversu un reversu.
Labs palīgs sagatavošanās darbā bija materiāli, ko sagatavoja IMC, īpaši jau grāmata “Siguldas novadmācība”.
1. vietu ieguva 8 b klases komanda ( audzinātāja I.Celmiņa). Par diviem punktiem atpalika, bet 2. vietu izcīnīja – 8 c klases komanda ( audzinātāja K.Ūzuliņa), bet 3. vietu ieguva 8 d klases komanda (audzinātāja I.Koļesnikova). Atzinību saņēma 8.e klase ( audzinātāja S.Lapiņa) un 8.a klase ( audzinātāja A.Ūdre)

Pateicamies skolēnu pašpārvaldei un klašu audzinātājiem!

Informāciju sagatavoja:
Sabiedrisko zinātņu MC vadītāja A.Ūdre