Aizvadīts Siguldas Valsts ģimnāzijas 84. Žetonu vakars

7.februārī Siguldas Valsts ģimnāzijas jaunajā Kvantu korpusā valdīja svētku noskaņojums, jo tradicionālajā, šogad jau 84. Žetonu vakarā bija pulcējušies gan skolas pedagogi un darbinieki, gan 12. klašu skolēni, gan viņu vecāki un tuvinieki.

Vakara oficiālajā daļā klātesošos uzrunāja skolas direktors Rūdolfs Kalvāns, un 81 topošais absolvents saņēma jauna dizaina žetonus, kurus rotā skolas simbols – mikroskops. Tāpat skanēja daudz sirsnīgu pateicības vārdu vecākiem, skolai, skolotājiem, klašu audzinātājām, kā arī veiksmes un izturības vēlējumi jauniešiem. Īpaši atraktīvu apsveikumu saviem bērniem bija sagatavojuši vecāki. Oficiālā daļa noslēdzās ar skolēnu sagatavotās videovizītkartes pirmizrādi.

Otrajā daļā 12. klašu skolēni rādīja pašu veidoto izrādi “Sprīdis līdz…” pēc Annas Brigaderes pasaku lugas “Sprīdītis” motīviem. Jaunieši aicināja iedomāties, kāds varētu būt Sprīdītis mūsdienās, attēloja viņa tikšanos ar Vēja māti Īrijā, hipiju pavēlnieci Meža māti un Velnu. Un, kaut gan viss redzētais beigās izrādījās sapnis, galvenais varonis nonāca pie atziņas, ka vislabākā vieta ir mājas un vislielākā laime ir ģimene.

Informāciju sagatavoja

12.d klases audzinātāja

Lāse Vilka

2 thoughts on “Aizvadīts Siguldas Valsts ģimnāzijas 84. Žetonu vakars

Comments are closed.