Ģimnāzijas skolēnu panākumi Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursā

6.februārī Siguldas novada bibliotēkas telpās notika Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursa “Vēsture ap mums’’ apbalvošana. Šī gada konkursa tēma bija “Te varētu tapt muzejs’’. Skolēni meklēja izpētes vērtas tēmas  gan savās dzimtās, gan tuvākā un tālākā apkārtnē. Tika pētītas vecvecvecāku biogrāfijas, dažādu ēku  un citu būvobjektu vēsture (Gaujas tilts, Līgatnes papīrfabrika, Veismaņu muiža, Siguldas baznīca, Gāles iela), kā arī pastkartes, Siguldas spieķi un grāmatas.

5.-7.klašu grupā 1.vietu  ar pētījumu “Noslēpumainās Līgatnes papīrfabrika” ieguva 7.b. klases skolniece Paula Hamčanovska, bet 8.-9.klašu grupā 1. vietu ieguva Marta Veismane (8.a), kura pētīja Veismaņu muižu; 2.vietu ieguva Agnese Ozoliņa, 3. vietu- Anna Timofejeva un Betija Butkus.

Siguldas novada bibliotēkas kolektīvs ar savām atzinības balvām apbalvoja tos skolēnus, kuri savos pētījumos izmantojuši daudzveidīgus informācijas avotus; balvas saņēma M.Veismane un P.Hamčanovska.

Paldies Siguldas novada Izglītības pārvaldes vadītājai S.Tukišai par atbalstu konkursa organizēšanā un Siguldas novada bibliotēkas darbiniecēm par atsaucību skolēnu darbu izstādes iekārtošanā un apbalvošanas pasākuma organizēšanā.

Visiem konkursa dalībniekiem vēlam veiksmi mācībās un nezaudēt interesi par vēstures pētīšanu!

 

Informāciju sagatavoja vēstures skolotāja Inese Berga

10 thoughts on “Ģimnāzijas skolēnu panākumi Siguldas novada skolēnu radoši pētniecisko darbu konkursā

  1. Atbalsojums: paris hilton dating
  2. Atbalsojums: Dating online
  3. Atbalsojums: chloe bennet dating
  4. Atbalsojums: datingsitesover.com
  5. Atbalsojums: dr josh axe keto diet
  6. Atbalsojums: keto diet fat foods

Comments are closed.