12.b. un d. klašu skolēnu tikšanās ar SVĢ absolventu, žurnālistu Raimondu Rudzātu

Karjeras izvēles procesā  viens no ģimnāzijas audzināšanas stundu veidiem ir motivējošas un iedvesmojošas tikšanās ar skolas absolventiem, kuri var iepazīstināt ar savu karjeras ceļu, pamudināt skolēnus izvēlēties dažādas profesijas. 5.oktobrī 12.b. un d. klašu skolēni ar interesi uzklausīja Raimonda Rudzāta pārdomas par mācībām skolas laikā, par mērķtiecīgu virzību savu mērķu sasniegšanā, izaicinājumiem un to pārvarēšanu, par izglītību un izglītotību.

R.Rudzāts savu darbu medijos sāka jau 12.klasē, rakstot laikrakstos par sporta tēmām. Viņš publicējies žurnālos “Sporta Avīze”, “Klubs”, laikrakstā “Neatkarīgā Rīta Avīze”, portālos lsm.lv, sportacentrs.com un delfi.lv, kā arī grāmatā “Latvijas sporta lepnums. 100”, veidojis sižetus “Panorāmā” un “Sporta studijā’. Raimonds ir  dokumentālās filmas “Džentlmeņu kods” režisors, veido “Ģērbtuves” video intervijas  “LMT Viedtelevīzijā”, kā komentētājs dzirdams LTV7, “Best4sport”, “TV3 Sport” un “Sporta centrs TV” kanālos.

Tomēr žurnālistika nav vienīgā Raimonda darbības sfēra. Viņš kopā ar vēl trim mūsu skolas absolventiem – Alisi Rozīti, Deinu Milleru un Āri Saulīti- nodibināja labdarības fondu (R.R.fonds), kurš 2020. gada vasarā aizvadīja desmit ziedojumu vākšanas pasākumus ar basketbola ievirzi, lai radītu iespēju Siguldas novada bērniem ar ne tiem vieglākajiem sadzīves apstākļiem septembrī uzsākt sev tīkamas ārpusskolas aktivitātes. 2020. gada rudenī fonds uzsāka darbu pie jauna projekta izglītībā.

Pēc tikšanās ar R.Rudzātu  12.b.un d. klases skolēni nolēma ziedot naudu R.R. fondam, lai atbalstītu labdarību un visu skolēnu vienādas iespējas iegūt izglītību un nodarboties ārpusskolas pasākumos.

Informāciju sagatavoja 12.b.klases audzinātāja Inese Berga

2 thoughts on “12.b. un d. klašu skolēnu tikšanās ar SVĢ absolventu, žurnālistu Raimondu Rudzātu

  1. Atbalsojums: Free Tinder Plus Code

Comments are closed.