SVĢ šaha pulciņa dalībnieki piedalās šaha turnīrā

Zelta rudens Siguldā atnāk ne tikai ar sārtām kļavu lapām, bet arī ar vērienīgiem šaha turnīriem. Lai arī šogad dalība ir stipri ierobežota ārzemju šahistiem, ļoti aktīvi ir Latvijas šahisti.  Jau devīto gadu pēc kārtas oktobra sākumā notika Siguldas atklātais čempionāts ātrajā šahā un daudzkārtējās Latvijas čempiones šahā Mildas Laubertes atcerei veltīts “blitz” jeb ātrspēles turnīrs. Abos turnīros piedalījās 160 šahisti no dažādiem Latvijas novadiem.

Siguldas Valsts ģimnāzijas šahistiem šīs sacensības ir pirmā pārbaude, uzsākot jauno mācību gadu. No Siguldas Valsts ģimnāzijas šaha pulciņa turnīrā piedalījās Kārlis Edvards Veide (9.d), Linards Anspoks (10.a), Patriks Ričards Strods (9.d), Miks Tomass Hižņikovs (10.d)  Valters Vasiļjevs (11.a) un Valters Veinbergs (8.b).

Labākais no jaunajiem siguldiešiem ieguva pazīstamā šaha entuziasta, nu jau aizsaulē aizgājušā skolotāja Ulda Deisona vārdā nosaukto speciālbalvu labākajam novada skolniekam, un šo balvu šogad izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. klases audzēknis Valters Vasiljevs, kas ar teicamu rezultātu – 5 punkti 11 spēlēs apsteidza  pārējos jaunos Siguldas šahistus no Siguldas Valsts ģimnāzijas, Siguldas pilsētas vidusskolas un Laurenču pamatskolas. Jāatzīmē, ka jaunieši cīnījās vienā turnīrā kopā ar daudz pieredzējušākiem šaha spēles meistariem. Kopā Siguldas skolas pārstāvēja astoņi jaunie šahisti.

Turnīra rezultātus var atrast sekojošā interneta vietnē :

http://chess-results.com/tnr532611.aspx?lan=1&art=1&rd=11

Ar izcilu rezultātu – 10 punkti no 11 Siguldas čempiona godu izcīnīja viens no Latvijas spēcīgākajiem lielmeistariem – Artūrs Neikšāns, kurš ir arī viens no Rīgas šaha skolas treneriem. Šopavasar attālināto apmācību periodā lielmeistara meistarklasēs varēja piedalīties arī Siguldas ģimnāzijas šaha pulciņa dalībnieki. Mācību materiāli joprojām ir pieejami Youtube kanālā:

https://www.youtube.com/watch?v=pLp49Qqt5Jo&list=PLFzVKZL5ZLmch4UXOpPgic7GEaFxdPJ0F

Šaha turnīru laikā tika pieminēta mūsu slavenā novadniece Milda Lauberte, kura ir bijusi trīspadsmitkārtēja Latvijas šaha čempione un 1937.gadā pasaules čempionātā šahā sievietēm izcīnīja 3.-4.vietu, taču reizē ar neatkarīgās Latvijas Republikas okupāciju izplēnēja Mildas iespējas pārstāvēt Latviju pasaules šaha arēnā un cīnīties par pasaules čempiones titulu.

Šahisti spraigās cīņās pavadīja 2 dienas, kuru laikā katrs izspēlēja 11 šaha partijas ar laika kontroli 12 minūtes katram spēlētājam un plus 5 sekundes par katru gājienu. Ikkatrs spēlētājs saprata, ka ir vēl daudz ko mācīties sarežģītajā šaha spēlē, un iegūtā pieredze būs vadmotīvs šaha prasmju uzlabošanas jomā.

 Foto šahu spēlē Patriks Rihards Strods

Attēlā Miks Tomass Hiznikovs

Apbalvots V. Vasiļjevs

Šaha pulciņa skolotāja

Sandra Harlinska.

2 thoughts on “SVĢ šaha pulciņa dalībnieki piedalās šaha turnīrā

Comments are closed.