Gatavojamies Lāčplēša dienai – mūsu drosmes dienai

Lāčplēša diena – mūsu drosmes diena

Iedvesmas pamats V.V. Freibergas teiktais: “Brīvību pagātnē Latvijas karavīri ir pirkuši ar savām asinīm. Gan pagājušajā gadsimtā, gan gadsimtiem cauri, Latvijas vīri ir bijuši simbols drosmei, stājai un varonībai. “

 Veicinot katra skolēna individuālās personības brīvības, drosmes un stājas (vērtību) apziņu, katra klase tiek aicināta izvirzīt savas klases drosmi, stāju un dzīvesspēku apliecinošas pozitīvās iezīmes un tikumus – izveido foto kolāžu, kas to apliecina. Ka esam stirpi savā stājā, drosmīgi savos darbos. Tādejādi parādot, ka arī bez cīņām kaujas laukā mūsos rodamas pozitīva dzīvessspēka iezīmes. Varbūt tā ir klases spēja un drosme tikt galā ar kādu izaicinājumu, uzdevumu, atsaucība vai iniciatīva kādos konkursos, notikumos. Varbūt drosme doties matemātikas un franču valodas labirintos vai garos pārgājienos. Stiprinot skolas vērtības savā klasē.

Katra klase līdz 10. novembrim uz epastu arnita.coica@svg iesūta savu foto kolāžu, tās apvienojot, izveidosim mūsu SVĢ skolēnu dzīvesspēka albumu.

Lāčplēša dienā plkst. 10. 40  skolēni aicināti piedalīties īpašā, patriotiskām noskaņām veltītā mācību stundā, kuru vadīs skolas direktors Rūdolfs Kalvāns. Stunda notiks tiešsaistē un tiks translēta skolēniem pieejamā Youtube saitē.

Lāčplēša dienas vakarā aicinām katru skolēnu un skolēna ģimeni savās mājās, dārzā vai pagalmā iedegt sveci, atceroties un godinot Latvijas armijā karojušos varoņus. Foto līdz 12.11.2020. jāiesūta uz epastu arnita.coica@svg.lv, lai mūsu Lāčplēšiem veltītie foto mirkļi taptu kopīgā SVĢ dāvanā mums pašiem un tiem, ko šajā dienā īpaši atceramies.

 

Lai dzīvesspēks, drosme un stipra mūsu stāja ik dienu!

 

2 thoughts on “Gatavojamies Lāčplēša dienai – mūsu drosmes dienai

  1. Atbalsojums: Tinderentrar.com

Comments are closed.