Veiksmīgi piedalās konkursā

Jau 15. reizi Galēnu Kultūrvēstures biedrība sadarbībā ar Roberta Mūka muzeju un Riebiņu novada domi īstenojusi Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts Kultūrkapitāla fonda, A/S Latvijas valsts meži atbalstīto “Latgales kultūras programmas 2020” projektu ”Robertam Mūkam veltītā Latvijas skolu 2.-12. Klašu skolēnu jaunrades darbu konkursa organizēšana”. Šī gada konkursa moto bija “Paskaties uz sevi no augšas un tad no apakšas. Ko Tu tur redzi?” /R.Mūks./

Konkursam savus darbus iesūtīja 346 skolēni no 72 dažādām Latvijas skolām. Lepojamies ar sasniegumiem –  mūsu skolas 9.a klases skolniece Marta Veismane konkursā 8.-9.klašu grupā ieguva 2.vietu.

Marta savā darbā stāsta par vērtībām, kas viņai ir ļoti svarīgas – atbildība, ģimene, darba tikums, piederība dzimtenei. Viņa raksta: “Visu rīta cēlienu, kopā ar tēti stādījām jaunās dzīvībiņas. Tās mazās dzīvībiņas ir ķirši, no kuriem pavasarī izvīsies pats skaistākais ķiršu ziedu baltuma tīrums. Vēlāk tās būs gluži ar sarkanām ogām pildīts un bērni, laimīgi, jūlija vidū saražotās ogas lasīs ar saviem mazajiem pirkstiņiem. Un vai tas nav prieks? Sevī ielikt rasā slacītos un ar tīrām domām veidotās ogas. Un bagātību, vai pat tādas mazas lietas nekad nevajadzētu izraudzīties par dzīves mērķi. Patiesā bagātība rodama sirdī, nevis mantā. Bagātība ir laba tad, ja tā dāvā prieku citiem. Un tā ir došana, atdošana sevi tuvajiem, pat atdošana tad, ja pašam palicis tikai pats mazākais piliens. Un ik dienu mans gars paceļas augstāk, mainoties un redzot visus labos darbus sev apkārt.”.

Noslēgumā viņa jautā: “Ja mēs katrs tā labi paskatītos uz sevi no augšas, mūs tas apmierinātu?”.

2 thoughts on “Veiksmīgi piedalās konkursā

  1. Atbalsojums: tinder whores

Comments are closed.