Šaha spēle aktuāla arī attālināti

Šaha aktualitātes attālinātā mācību procesa laikā

Iestājoties attālināto apmācību periodam, daudzas mācību procesa aktivitātes pārgājušas virtuālajā vidē. Arī šaha zinību apgūšana un praktiskās nodarbības šaha spēlē notiek dažādās interneta platformās. Populārākās ir lichess.org un chess.com. Paralēli iespējai atrast pretinieku šaha partijai ir iespējas piedalīties dažādās lekcijās un apmācību kursos , ko rīko Latvijas šaha federācija un Rīgas šaha skola. Populāras zinātkāro šahistu vidū ir kļuvušas latviešu lielmeistara Artūra Neikšāna šaha meistarklases latviešu valodā, kuras patreiz attālināto apmācību laikā notiek katru pirmdienu no 15.00 -17.00. Ikvienam ir iespēja pievienoties lielmeistara meistarklasei saitē https://www.twitch.tv/gmneiksans , kā arī ir iespēja vēlāk youtube.com platformā noskatīties meistarklases sev piemērotā laikā.

Novembrī tika aizvadīti Latvijas IV skolu šaha olimpiādes atlases posmi starp Vidzemes reģiona skolām 5.- 9. klašu un 10.-12. klašu grupās. Siguldas Valsts ģimnāziju pārstāvēja 10.klases audzēkņi Miks Tomass Hižņikovs, Līga Stakova un Edgars Leo Miezis, un 9.klases audzēkņi Kārlis Edvards Veide un Patriks Ričards Strods.

10.-12. klašu grupā nebija daudz dalībnieku un bija pārstāvētas tikai trīs reģiona skolas, taču tas nemazina prieku par Mika Tomasa Hižņikova pārliecinoši iegūto 1. vietu 10.-12. klašu grupā. 27. novembrī norisinājās atlases posms Vidzemes novada 5.–9. klašu skolēniem, turnīrā startējot 19 dalībniekiem no 11 dažādām skolām.

Kārlis Edvards Veide izcīnīja 3. vietu 5.-9. klašu grupā. Par turnīrā visplašāk pārstāvēto mācību iestādi kļuva Ādažu vidusskola ar 5 dalībniekiem. Trīs dalībnieces pārstāvēja Olaines 1. vidusskolu, savukārt pa diviem dalībniekiem aizstāvēja Siguldas Valsts ģimnāzijas un Carnikavas pamatskolas godu.

Rīgas šaha skola novembrī atsāka rīkot kvalifikācijas turnīrus, kuros ir iespēja piedalīties ikvienam, kas vēlas apliecināt savas prasmes un iegūt augstāku sporta klasi šahā.

Novembra beigās Siguldas Valsts ģimnāzijas šahisti savus spēkus pārbaudīja 3.sporta klašu kategorijā ar izaicinājumu izpildīt 2.sporta klases normatīvu. Lai sasniegtu nosprausto mērķi, nepieciešams iegūt vismaz 6 punktus no 8 iespējamiem.

Pēdējā turnīrā II sporta klasi izpildīja četri dalībnieki ar 6 vai vairāk punktiem, un viņu vidū arī Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēknis Miks Tomass Hižņikovs. Apsveicam!!

Kārlis Edvards Veide bija tuvu mērķim, bet šoreiz tikai 1 punkts šķīra no cerētā sasnieguma – ar 5 punktiem no 8 iespējamiem Kārlis ierindojās 12.vietā 37 dalībnieku konkurencē.

 

“Šahs ir nopietna spēle”. Bildē redzamie skolnieki – šahisti: SVG audzēkņi – Miks Tomass Hižnikovs, Valters Vasiljevs, Kārlis Edvards Veide, SPV audzēknis – Artūrs Ercmanis. Bilde uzņemta pēdējā klātienes turnīrā Siguldā, šogad 03.oktobrī, Siguldas atklātais čempionāts ātrajā šahā.

3 thoughts on “Šaha spēle aktuāla arī attālināti

  1. Atbalsojums: tinder honolulu

Comments are closed.