7.E klase piedalās “Pasaules Lielākajā mācību stundā”

Šī gada starptautiskās izglītības akcijas “Pasaules lielākā mācību stunda” tēma – Nāc talkā klimatam! 7.e klases skolēni pievienojās vairāk nekā simts pasaules valstu skolēniem šajā projektā. Aktivitāšu laikā skolēni izpētīja kādu ekoloģisko pēdu viņi atstāj, ar klimata palīga testu iepazina sevi. Noslēgumā iepazinās ar citu valstu jauno vides aktīvistu uzskatiem par to, ka ikvienam būtu jābūt iespējai mācīties par klimata krīzi, lai varētu labāk saprast, kā ir iespējams palīdzēt pasaulei, kā arī skolēni rakstīja savu vēstījumu, aicinot ikvienu domāt par klimata krīzi un rīkoties.

Šeit tikai dažas rindas no visiem vēstījumiem. 

Emīlija raksta “Ja tu esi skatījies sociālajos tīklos kādu, kurš savā ikdienā ievieš dabai draudzīgu pārmaiņu un domājis -’’Varbūt es arī varētu veikalā plastmasas maisiņa vietā ņemt līdzi savu maisiņu? Varbūt es varētu pierunāt tēti uz darbu iet kājām nevis braukt ar mašīnu?’’,  tad droši sāc to darīt, jo Zemei nekad nenāk par sliktu vēl viens roku pāris, kurš domā ‘’zaļi.’’”.

Eilija aicina “…nesēdēt dīvānā un dzert ūdeni no plastmasas salmiņiem, nepirkt lieku pārtiku, kas sapūst ledusskapja tālākajā nostūrī un piedalīties akcijās, kas palīdzēs dabai un nākošajai paaudzei! Neprasu no Tevis neko neiespējamu!”

Īsi un kodolīgi aicina Jēkabs “Vai jums patīk slapjas, siltas ziemas, kurās neko foršu nevar darīt? Nevar slēpot, braukt ar ragaviņām, snovbordot un pikoties? Nē? Man arī nepatīk. Tāpēc rīkosimies pasaules labā, lai Zeme nepārvērstos par tuksnesi! Nāc talkā klimatam!”

Savukārt Evelīna Elīza savā vēstījumā atgādina pavisam ikdienišķas, katram izdarāmas lietas kā samazināt savu resursu patēriņu: Ja neesi telpā izslēdz gaismu, šķiro atkritumus, pēc iespējas mazāk lieto plastmasu, vairāk pērc vietējos produktus, domā par to cik daudz pārvietojies ar mašīnu un pēc iespējas vairāk samazini tās patēriņu, vairāk lieto otrreiz pārstrādājamas preces.

Mēs esam par pārmaiņām un sāksim ar sevi. Vai arī Jūs esat gatavi palīdzēt  pasaules klimatam?

Klases audzinātāja S. Lapiņa