Izzinošs ceļojums kā uzvara konkursā

Siguldas Valsts ģimnāzijas komanda ieguva pirmo vietu BIO-GO-Higher konkursā.

BIO-GO-Higher ir Erudīcijas konkurss skolēniem ar mērķi paaugstināt 10. un 11. klašu skolēnu zināšanu līmeni inženierzinātnēs, dabaszinātnēs un dažādu implantmateriālu izmantošanā medicīnā, nodrošinot kvalitatīvu pašizglītības modeli – erudīcijas konkursu skolēnu komandām.

BIO-GO-Higher ir 4 kārtu konkurss – ķīmijas, fizikas, bioloģijas, medicīnas. Dalībnieki raksta: “Mēs piedalījāmies 11.klasē un kopsumā ieguvām pirmo vietu, tāpēc tikām ceļojumā uz Vāciju.
Komandas nosaukums bija ”Skābais atoms” un tur bija šobrīdējās 12.c klases skolnieces – Aleksandra Brīvule, Marta Kazāka, Anna Ozoliņa, Betija Vildiņa, Ance Zariņa un mūsu mentore bija Ilva Kresse.

Dalībnieču atziņas pēc dalības konkursā:

Aleksandra Brīvule:”Konkurss nav no vieglākajiem. Tā ir laba iespēja sevi izaicināt. Noteikti paaugstina zināšanu līmeni dabaszinātnēs, inženierzinātnēs, medicīnā un par implantmateriāliem.
Lietas, ko uzlaboju konkursa laikā: pētniecības prasmes, darbu komandā, darbu un laika plānošanu, pašdisciplīnu.”

Anna Ozoliņa:”Šajā konkursā ir nepieciešama izturība un pacietība, jo tas ilgst vairākus mēnešu. Komandas saliedētība un skolotāju atbalsts bija galvenie faktori augstajiem rezultātiem, jo noguruma brīžos tie motivēja turpināt darbu. Mēs sadalījām pienākumus savā starpā un ieguldījāmies konkursā ar maksimālo atdevi. Es lepojos ar visu mūsu komandu, jo es zinu, ka bez viņām es nebūtu sasniegusi tādus rezultātus.”

Betija Vildiņa:”Komandā ir spēks! Noteikti uzlaboja pētniecības prasmes. Konkurss lika padomāt par tēmām, kuras nemāca skolā. Cik nogurdinoši, tik aizraujoši vienlaikus.”