SVĢ vienojas atbalstā Ukrainai

Mēs esam kopā ar Ukrainu

Siguldas Valsts ģimnāzijas saime ir kopā ar Ukrainas valsti šajās ciešanu, zaudējumu un nežēlības pilnajās dienās un naktīs. Mēs nosodām Krievijas prezidenta Putina īstenoto karadarbību demokrātiskā un suverēnā valstī. Aicinām līdzcilvēkus atbalstīt un sekmēt Ukrainas varonīgo rīcību, sargājot neatkarīgu valsti, tās iedzīvotājus un teritoriju no okupantu interesēm.

Ģimnāzijas skolēni sociālo zinātņu stundu laikā kopā ar skolotājiem pārrunāja un analizēja notikumus Ukrainā. Lūk, daži no audzēkņu citātiem:

“Mēs stāvam kopā ar ukraiņu tautu. Mēs aizstāvam viņu tiesības pašiem noteikt savu nākotni. Mums kopīgi ir nepārprotami jānosoda šī agresija un jāpārtrauc prezidenta Putina nehumānās ambīcijas.”

“Pasaulei, īpaši Ukrainai, ir vajadzīgs miers. Cilvēkiem jāsanāk kopā, lai parādītu, ka labajam ir spēks.”

“Ukraiņi patlaban ziedojas, lai neatkārtotos  Latvijas vēstures 1941. gads ar represijām. Ukraiņu tauta varonīgi un nesavtīgi pretojas! Mums ir jāiet palīgā un jāsniedz savs atbalsts!”

Šobrīd Ukrainai un tās iedzīvotājiem varam palīdzēt dažādos veidos:

Aicinām nedalīties ar dezinformāciju un viltus ziņām sociālo tīklu vidē, bet pārbaudīt ziņu, fotogrāfiju un videoklipu patiesos avotus.

Ikkatru dienu, stundu, minūti saņemam jaunas vēstis par notiekošo Ukrainā. Rosinām sekot aktuālajai informācijai uzticamos ziņu avotos – sabiedriskajos medijos (lsm.lv), nacionālajos komerciālajos medijos, LR Ārlietu ministrijas izveidotajā vietnē sargs.lv, kā arī citu valsts iestāžu oficiālajos kontos sociālajos tīklos un to mājaslapās.

Kvantu korpusa 2. stāvā (pie bibliotēkas) ir izvietota tāfele, uz kuras ikviens skolēns un skolotājs ir aicināts uzrakstīt savu vēlējumu Ukrainas iedzīvotājiem.

Kā rast atbalstu sev?

Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 116111

Iespējams saņemt arī raktisku atbalstu čatā –  www.uzticibastalrunis.lv

Siguldas novada pašvaldība 2. martā plkst. 18.00 aicina vienoties kopīgā dziesmā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā, solidarizējoties ar Ukrainu. Kopā ar grupu “Dzelzs vilks” un Siguldas amatiermākslas kolektīviem tiks izpildīta dziesma ukraiņu valodā “Браття українці / Ukraiņu brāļi”. Iedzīvotāji aicināti stacijas laukumā izlikt sveces “Слава Україні” kontūrā.

 Esam par mieru un neatkarību Ukrainā!

#StandWithUkraine