Latvijas skolu kausā 2022 SVĢ 2. vietā

Līdz ar jaunā mācību gada uzsākšanu Izglītības un zinātnes ministrijā sveica 2022. gada Rimi Rīgas maratona sportiskākās un aktīvākās skolas. Pateicoties Rīgas domes un Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstam, skriešanas svētkos maijā šogad piedalījās 1800 skolēnu no visas Latvijas, sacenšoties “Latvijas Skolu kauss 2022” izcīņā. Atzinības un apbalvojumus saņēma gan labākās skolas no Rīgas un Latvijas, gan skolotāji, kuri uz svētkiem pulcējuši ātrākos skolēnus un kuplāko skolēnu skaitu.

Tradīcija skolām un skolēniem sacensties savā starpā un piedalīties skriešanas svētkos par pazeminātu dalības maksu tika iedibināta jau 2008. gadā, aicinot Rīgas skolēnus cīnīties par Rīgas Skolu kausu. Kopš 2016. gada ar Latvijas Sporta federāciju padomes atbalstu kausa izcīņā tika aicināti piedalīties skolēni ne tikai no Rīgas, bet arī visas Latvijas.

Šogad Vislatvijas ātrākās skolas titulu ieguva sporta skola “Arkādija”, aiz sevis atstājot Siguldas Valsts ģimnāziju un BJC Limbaži kapellu Eži. Savukārt Rīgas skolu ieskaitē kā ātrākās sevi parādīja Rīgas Franču licejsRīgas 1. pamatskola – attīstības centrs un Rīgas 49. vidusskola.

Informācija no https://rimirigamarathon.com/lv/news/sveicam-spicakas-skolas-latvijas-skolu-kausa-2022/

Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni saņēma īpašu pārsteigumu – saldējumu