SVEICAM STARPTAUTISKĀ MATEMĀTIKAS KONKURSA “ĶENGURS 2023” DALĪBNIEKUS UN UZVARĒTĀJUS!

SVEICAM STARPTAUTISKĀ MATEMĀTIKAS KONKURSA “ĶENGURS 2023” DALĪBNIEKUS UN UZVARĒTĀJUS!

Matemātika visas cilvēces vēstures gaitā ir bijusi mūsu kultūras sastāvdaļa, apkārtējās pasaules izziņas avots un zinātniski tehniskā progresa pamats. Matemātika ir ne tikai izglītības neatņemama sastāvdaļa šī vārda visplašākajā nozīmē, bet arī attiecas uz visu
sabiedrību.
Vairāk informācijas šeit.
„Ķengurs” – tas ir masveida starptautiskais matemātikas konkurss ar devīzi „Matemātika visiem”. Konkursa dzimtene ir Austrālija, un tā īstenošanas ideja pieder slavenajam Austrālijas matemātikas profesoram Pīteram Holloranam, kurš 80.gadu sākumā organizēja spēli Austrālijas skolēniem.
Konkurss “Ķengurs” veicina matemātikas popularitāti un parāda skolēniem, ka matemātika var būt aizraujoša. Šogad konkursā piedalījās 17767 skolēni (2. – 12.klase) no 251 Latvijas skolām, savukārt Siguldas Valsts ģimnāziju pārstāvēja 95 skolēni. Katrs skolēns, kurš piedalījās konkursā, saņem sertifikātu, kurā redzama vieta savā klašu grupā skolā un vieta valstī. Īpašs prieks un gandarījums, ka arī šogad vairāki ģimnāzisti ir iekļuvuši starp divdesmit labākajiem valsts mērogā (TOP 20), tādējādi saņemot īpašu diplomu „Labākajam no labākajiem”:

Rostislavs Pavlovs 9.b klase – 1.vieta skolā un 8.vieta valstī (no 1204 skolēniem);
Arno Pušņins 8.b klase – 1.vieta skolā un 9. vieta valstī (no 1305 skolēniem);
Henrijs Miks Gulāns 7.b klase – 1.vieta skolā un 12. vieta valstī (no 1419 skolēniem).

Paldies skolēniem un skolotājiem par ieguldīto darbu!

Informāciju sagatavoja:
SVĢ matemātikas-informātikas MC vadītāja
Daiga Jēkabsone