SVĢ pārstāvji piedalās izglītojošā kampaņā

SVĢ direkors un skolēnu pārstāvis piedalās izglītojošās kampaņas atklāšanā

28. februārī Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns un Skolēnu pašpārvaldes vadītājs Mariss Priekulis piedalījās Satversmes simtgadei veltītās izglītojošās kampaņas skolēniem “Es, Tu un Satversme” atklāšanā. Kampaņas ietvaros vairāk nekā 110 Satversmes vēstneši apmeklēs gandrīz 150 Latvijas skolas, lai iepazīstinātu skolēnus ar valsts pamatlikumu, tā vērtībām un nozīmi mūsu ikdienā.

Izglītojošo kampaņu atklāja Valsts prezidents Egils Levits, tieslietu ministrs Jānis Bordāns, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, kā arī Satversmes tiesas priekšsēdētājas vietnieks Aldis Laviņš. 

Tiešsaistes atklāšanas pasākumā Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns uzsvēra Satversmes nozīmi mūsu ikdienā un nepieciešamību stiprināt pamatlikumā noteiktās vērtības. Skolēnu pašpārvaldes vadītājs Mariss Priekulis akcentēja, ka pārmaiņu un izaicinājuma laikā ir ļoti svarīgi runāt ar jauniešiem par Satversmes nozīmību, tajā noteiktajām tiesībām un pienākumiem.

Kampaņa ir daļa no LR Satversmes simtgades gada svinībām, kas aizsākās 15. februārī, kad apritēja gadsimts kopš Satversmes sapulce pieņēma valsts pamatlikumu. “Es, Tu un Satversme” ietvaros Satversmes vēstneši – juristi – vieslekcijas formātā iepazīstinās skolēnus dažādās Latvijas skolās ar Satversmi. Kampaņas vēstneši kampaņā darbojas pēc brīvprātības principa un ir gatavi sniegt savas zināšanas un pieredzi jauniešiem, lai nodrošinātu demokrātisku sabiedrību un tiesisku valsti arī nākotnē.

Viens no Satversmes vēstnešiem – tieslietu ministrs Jānis Bordāns – mūsu skolā viesosies 11. martā.

Izglītojošo kampaņu rīko Tieslietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, un tā ir daļa no vairākām aktivitātēm Satversmes simtgades gadā.

Plašāka informācija par izglītojošo kampaņu “Es, Tu un Satversme” www.tm.gov.lv